От утре започват засилени проверки и глоби за зелени сертификати. Тази вечер

...
От утре започват засилени проверки и глоби за зелени сертификати. Тази вечер
Коментари Харесай

От утре на закрито със сертификат, започват засилени проверки |

От утре започват засилени инспекции и санкции за зелени документи. Тази вечер за последно клиентите в заведенията могат да го посетят без да бъдат санкционирани, в случай че не разполагат със зелен документ.

От на следващия ден контролът се стяга и екипи на Регионалните здравни инспекции, взаимно със чиновници на полицията и на Агенцията по храните, ще обикалят обектите, само че към този момент няма да вършат единствено наставления, а ще глобяват при липса на документ.

Служителите на общинските инспекторати също ще сформират актове. Глобата е от 300 до 1000 лева за физическо лице, а търговецът може да бъде осъден от 1000 до 3000лв.

Всички проверяващи към този момент имат на телефоните си направеното от Информационно обслужване приложение COVID Check BG, което разчита QR-кода на документите за поставена ваксина, за преболедували, както и за направени проби.

Заведенията и обектите на закрито, за които важи условието за " зелен документ ", също би трябвало да основат организация за инспекцията му. Хора от персоналаще би трябвало да реализират примитивен надзор с валидатор и да не позволяват вътре клиенти без документ.

Остава към момента открит въпросът по какъв начин цивилните лица от личния състав ще могат да изискват и персонални карти, с цел да ревизират дали документът е фактически публикуван на проверявания клиент.

Заповедта на здравния министър не показва краен период за деяние на зелените документи при действия на закрито.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР